Frambo vrtni center
Domov O nas Kmetijstvo Vrt Okrasne rastline Veleprodaja
 
 
STATISTIKA
Obiskovalec št.:
19009458
Danes smo:
4.7.2020, 20:6:20;
 
 
ZANIMIVE POVEZAVE
Slohost - izdelava spletnih strani

Lektoriranje diplom
 
 
 
 
[20.3.2016]
 

Svečan Februar je tu

Februar je tukaj in z njim dolgo pričakovani sneg, ki bi si ga sicer želeli za Božič ali vsaj za Novo leto, ampak ne bomo se že spet pritoževali.Svečan je mesec, ki je dobil ime po taljenju ledenih sveč. Je zadnji pravi zimski mesec, ki pa že napoveduje prihod pomladi.

Izkušnje zadnjih let nam pa kažejo da se tale naš Svečan seli vedno bolj proti pomladi.Kljub temu lahko tudi v notranjih prostorih veliko postorimo da bo naš vrt lep in obilno obložen.V teh dneh lahko naredimo podroben načrt kako bo naš vrt izgledal in si napravimo skice gredic. Zapišemo si kaj bo kje rastlo in se odločimo če bomo sejali ali kupili sadike.

Če bomo sadike kupili, si pribeležimo koliko in kakšne sadike bomo potrebovali za posamezno gredo. Seveda je tukaj treba upoštevati tudi dobre in slabe sosede. S tem niso mišljeni tisti, ki gledajo iz oken in so, čistokrvno slovensko, nevoščljivi na naš lep vrt, ampak mislimo vrtnine, ki si boljše ali slabše uspevajo ena z drugo..... pravzaprav lahko tudi tukaj potegnemo neke paralele z našimi sosedi, če smo malo hudomušno razpoloženi.

Torej, če bomo pa sami vzgojili svoje sadike, se pa lahko že počasi lotimo setve. V zabojčke sejemo že papriko, paradižnik, zgodnjo zelenjavo. Ko se bo Svečan odločil opravičiti svoje ime, lahko napravimo tudi kakšen tunel na prostem in pustimo da ga nekaj dni ogreva sonce, nato pa vanj sejemo glavnato solato.

Konec meseca se bomo pa že lahko lotili rezi sadnega drevja. Lahko ga tudi pognojimo s kompostom okoli debla ali pa uporabimo P-K gnojilo, ki ne vsebuje dušika (N), torej samo fosfor in kalij ter mikrohranila.

 
 
 
KAJ PONUJAMO
  • VSE ZA VRT
  • POTREBŠČINE ZA KMETIJSTVO
  • OKRASNE RASTLINE
  • SADIKE
  • SEMENA
  • IN MNOGO VEČ
 
KONTAKT
Frambo d.o.o.
Epošta: info@frambo.si
Tel.: +386 2 843 34 22

ODPIRALNI ČAS

PON.-PET.: 7.30 - 19.00
SOBOTA: 8.00 - 13.00
 
O NAS
Podjetje Frambo sta leta 1994 ustanovila Katarina in Vlado Božič. Leta 2000 je prevzel vajeti podjetja Tomaž Božič.

Ukvarjamo se z veleprodajo in prodajo potrebščin za kmetijstvo in vrt, imamo pa tudi svojo proizvodnjo nekaterih rezervnih delov. [Preberi več]