Frambo vrtni center
Domov O nas Kmetijstvo Vrt Okrasne rastline Veleprodaja
 
 
STATISTIKA
Obiskovalec št.:
19009454
Danes smo:
4.7.2020, 19:35:6;
 
 
ZANIMIVE POVEZAVE
Slohost - izdelava spletnih strani

Lektoriranje diplom
 
 
 
 
[20.3.2016]
 

December je vesel

Decembra se na vrtovih ne dogaja prav veliko. Sedaj ko še ni snega opazimo le ptice, ki pridno preglejujejo naš vrt če smo pozabili kaj njim uporabnega. Prav je da jim ponudimo lojne pogače in različna semena, ki jih naravnost obožujejo in si dobro zapomnijo kje jih čaka kaj dobrega za pod kljun.V začetku meseca posejmo božično žito, ki ga postavimo k jaslicam, na mizo ali v okno.

K zimskemu vzdušju spada tud božična zvezda, ki jo postavimo na svetlo, vendar ne sončno mesto, kjer ni prepiha in skrbimo za stalno vlago. Pogostemu zalivanju se izognemo tako, da površino prekrijemo z mahom.Za novoletno drevesce si lahko umislimo smreko v loncu. Da se bo drevesce v loncu bolje ohranilo naj čim manj časa naj stoji v topli sobi. Ker potrebuje svetlobo, ga postavimo v bližino okna. Prst naj bo stalno vlažna, vendar ne prenamočena, drevesce pa tudi pogosto škropimo s postano vodo, da preprečimo sušenje iglic.

ZELENJAVNI VRT

Na zelenjavnem vrtu ta mesec ni veliko dela. Prezimno zelenjavo smo že v novembru pokrili, zavarovali in si tako omogočili lažji dostop v snežnem obdobju. Korenine radiče lahko posadimo v večje lonce in postavimo v hladen prostor ali klet. Pri temperaturi 7-10 stopinj celzija se bodo iz koreninskega vratu razvili novo poganjki. Ko še ni snega gredice posipamo z apnom, ki zviša pH in se s tem izognemo golšavosti kapusnic in drugim nevšečnostim na vrtu.

SADNI VRT

December je primeren čas za napiranje cepičev, ki jih bomo potrebovali spomladi če bomo hoteli cepiti drevesa. Za cepiše izberemo zdrave in dozorele enoletne poganjke in jih zakopljemo v mivko ali pesek ter postavimo na hladno. Tako bodo ostali dovolj sveži do takrat ko jih bomo potrebovali. Preverimo tudi če imamo predvsem mlado sadno drevje zavarovano pred divjadjo, saj se divjad rada loti mladih dreves pozimi ko primanjkuje druge hrane. Ko pa zapade sneg ga redno čistimo iz krošenj katere bi se lahko polomile pod težo snega.

 
 
 
KAJ PONUJAMO
  • VSE ZA VRT
  • POTREBŠČINE ZA KMETIJSTVO
  • OKRASNE RASTLINE
  • SADIKE
  • SEMENA
  • IN MNOGO VEČ
 
KONTAKT
Frambo d.o.o.
Epošta: info@frambo.si
Tel.: +386 2 843 34 22

ODPIRALNI ČAS

PON.-PET.: 7.30 - 19.00
SOBOTA: 8.00 - 13.00
 
O NAS
Podjetje Frambo sta leta 1994 ustanovila Katarina in Vlado Božič. Leta 2000 je prevzel vajeti podjetja Tomaž Božič.

Ukvarjamo se z veleprodajo in prodajo potrebščin za kmetijstvo in vrt, imamo pa tudi svojo proizvodnjo nekaterih rezervnih delov. [Preberi več]