Frambo vrtni center
Domov O nas Kmetijstvo Vrt Okrasne rastline Veleprodaja
 
 
STATISTIKA
Obiskovalec št.:
19009460
Danes smo:
4.7.2020, 21:16:45;
 
 
ZANIMIVE POVEZAVE
Slohost - izdelava spletnih strani

Lektoriranje diplom
 
 
 
 
[20.3.2016]
 

April

Aprila je vreme še vedno nepredvidljivo, zato imejmo pri roki pripravljeno kopreno da zaščitimo mlade rastline in poganjke pred nenadnim hladnim vremenom. Glede na temperature se prava sezona za delo na vrtu že začenja.

Sejamo lahko redkvico, špinačo, čebulo, por, zeleno solato, grah, peso, zelje in ohrovt, cvetačo, korenje … Sadike, ki smo jih imeli v notranjih prostorih lahko začnemo počasi privajati na zunanje temperature. Postavimo jih na prosto čez dan in jih ponoči še pospravimo na toplo, da se počasi utrdijo in da ne doživijo prevelikega temperaturnega šoka.

Na okrasnih gredicah dosujemo zastirko in odstranjujemo plevele, ki po aprilskem dežju veselo poganjajo vsepovsod. Razdelimo še lahko trajnice, če smo kakšno v jeseni pozabili. Odstranjujemo odcvetele cvetove mačeh in nekaterih trajnic ki so že odcvetele. Odstranimo tudi odcvetele cvetove tulipanov in narcis, da ne porabijo nepotrebne energije s tvorbo semen temveč se osredotočijo na skladiščenje hrane v čebulice za naslednje leto. Popravimo staro ali postavimo novo oporo vzpenjalkam preden preveč zrastejo.

V aprilu lahko porežemo tudi ruj (Cotinus), lesko (Corylus) in bezeg (Sambucus). Če želimo ohraniti višino grma, lahko pustimo par stebel neobrezanih. Mlada nova stebla bodo pognala večje in bolj obarvano listje.

Ne pozabimo, da je potrebno začeti s košnjo. Pokošen material dodajamo na kompost v tankih plasteh, ki jih lahko mešamo z odpadlim listje. Preveč travnega odpada bo razpadlo v smrdečo sluz.

Od sredine aprila naprej lahko dosejemo trato na golih zaplatah. Puskusimo se izogniti hoji po sveži trati, dokler ni dosegla vsaj 5-7 cm višine.

 
 
 
KAJ PONUJAMO
  • VSE ZA VRT
  • POTREBŠČINE ZA KMETIJSTVO
  • OKRASNE RASTLINE
  • SADIKE
  • SEMENA
  • IN MNOGO VEČ
 
KONTAKT
Frambo d.o.o.
Epošta: info@frambo.si
Tel.: +386 2 843 34 22

ODPIRALNI ČAS

PON.-PET.: 7.30 - 19.00
SOBOTA: 8.00 - 13.00
 
O NAS
Podjetje Frambo sta leta 1994 ustanovila Katarina in Vlado Božič. Leta 2000 je prevzel vajeti podjetja Tomaž Božič.

Ukvarjamo se z veleprodajo in prodajo potrebščin za kmetijstvo in vrt, imamo pa tudi svojo proizvodnjo nekaterih rezervnih delov. [Preberi več]