PRODAJNI PROGRAM

 

KOSILNICE in MOTOKULTIVATORJI

 

Struc Muta

priznan  slovenski  proizvajalec  z  50 letno tradicijo  proizvodnje motokultivatorjev, kosilnic in priključkov.

 Preizkušeni stroji, katerih glavna značilnost je, vzdržljivost in  nezahtevno  vzdrževanje.

Izbirate lahko med motorji: Honda, Yamaha, Subaru, Kohler in Lombardini.

Motorji Honda so lahko predelani tako, da omogočajo delo v večjih strminah.

Povezava do spletne strani : PRENOS KATALOGA - STRUC

 

Pasquali

Podjetje je bilo med prvimi ki je leta 1949 izdelalo dvoosni traktor. Kasneje so z dodali še eno os in nastal je mini traktor.

Velika kolesa, ki so bila na začetku so kasneje zmanjšali. Nastal je okreten stroj primeren za delo v vinogradu in drugje.

Pasquali se je leta 1999  združilo z podjetjem BCS. Danes imajo skupni razvoj, njihovi stroji se razlikujejo po barvi.

Glavna prednost kosilnic in motokultivatorjev je ta , da se vse pomembne funkcije uporabljajo tako, da ni potrebno spuščati krmila.

Vsi stroji skupine BCS-Pasquali so opremljeni s hidravlično sklopko PowerSafe, ki dodatno pripomore k udobju in varnosti pri delu s strojem. Vloga sistema PowerSafe je, da prekine pogon stroja v tistem trenutku, ko uporabnik spusti ročice. Motor pri tem ne ugasne.

 

Povezava do spletne strani :  http://www.pasqualiagri.it/

 

 

TIGAR gumijasti škornji

V Pirotu so leta 1935 ustanovili podjetje, ki je proizvajalo gumijasto obutev  - Tigar. Leta 1959 so začeli izdelovali avtomobilske plašče, katere sedaj izdelujejo pod okriljem Michelina.

 

Danes je Tigar največji proizvajalec gumijaste obutve v Evropi. S pomočjo sodobnega laboratorija razvijajo tudi specialno obutev za delo v najtežjih pogojih. (gasilci, rudarji, vojska)

 

Že več kot 20 let smo zastopnik Tigra v Sloveniji. Imamo redne dobave in prodajo vršimo po vseh večjih trgovinah.

 

povezava do spletne strani :  http://www.tigar.com/

 

REZERVNI DELI

 • CREINA
 • SIP
 • BCS
 • MUTA KMETIJSKA MEHANIZACIJA
 • GASPARDO
 • GRIBALDI & SALVIA
 • DUBRAVA - GRAMIP
 • IMT
 • LAVERDA
 • RAPID
 • BUCHER
 • BERTOLINI
 • VOGEL NOTT

LASTNA PROIZVODNJA

podjetje ima linijo za proizvodnjo kos za kosilnice BCS.

 

 V preteklosti je na trgu kvaliteta kos močno nihala. Dobavitelji so pogosto dobavili nože slabe kvalitete, kar je pripeljalo do odločitve – nakupa linije za izdelavo kos.

 

 Kose sestavljamo iz nožev nemškega proizvajalca Schumacher - Radura, ki jih kovičimo sami.

 

 Podjetje ima tudi lastno sestavo vlečnih verig, nabavljene  pri priznanem evropskem proizvajalcu.

 

Vse verige imajo certifikate in so pregledane. Namenjene so delu v gozdu.

 

VSE ZA VRT IN SADOVNJAK

V Agro – vrtnem centru  vam nudijo pestro izbiro sadik, zelenjadnic, sadnega drevja, okrasnih rastlin,

gnojil, strokovno pomoč pri izbiri škropiv, vse za pridelavo in vzgojo rastlin. Dolgoletne izkušnje vam lahko koristijo in prihranijo marsikatero težavo.

 

Na kratko o tem:

SEMENA

(trave,krompir,žita,koruza,vrtna semena)

 

Pred  leti smo  bili tudi pri nas priča opuščanju zelenjavnih vrtov v korist travnatih površin.

 

Svetovni dogodki in pandemije pa so nas postavili na realna tla, zavedanje glede samooskrbe, se je precej okrepilo. Osveščenost ljudi o pridelovanju zdrave in sveže zelenjave je pripomoglo k vedno večji obdelavi zelenjavnih vrtov.

 

ZASADITEV RASTLIN

 

Izbira rastlin, pravilna razporeditev  v okrasnem vrtu, zahteva ogromno znanja. Vrt bo cvetoč in urejen v primeru, da ima vsaka rastlina izbrano pravo mesto, primerno lego in pravo podlago – zemljo. Rastline v okrasnem vrtu naj bodo izbrane tako, da nas bodo razveseljevale  z svojo lepoto skozi vso leto.

 

SOLATA

 

Spomladi lahko že zgodaj posadimo solato, prvo v rastlinjake,  med vrste pa posejemo mesečno redkvico, vrtno krešo in rukolo(slika). Vmesni prostor pa koristimo za sajenje mlade čebule. V naši ponudbi je izbor sadik solat zelo pester. Nekatere dobro prenašajo poletno vročino in sušo,  druge  pa imajo raje nizke temperature. V poletnih mesecih radi posegamo po različnih vrstah endivije.

 

ZELIŠČA

 

v sklopu zelenjavnega ali okrasnega vrta predstavljajo zelišča zelo pomemben del zasaditve. Nekatera zelišča imajo tako zanimive cvetove, ali pa je bogastvo listja tako lepo, da ji vključimo tudi v skalnjake ali okrasne gredice, kajti njihov vonj pomirjajoče deluje na nas. Kadar si želimo mirnega sna  si naberemo naslednja zelišča: kamilica, melisa, sivka, baldrijan in hmelj.

 

Zelišča kot so pehtran, majaron in timijan ne izboljšajo samo okusa jedem, ampak pospešujejo tudi prebavo. Žajbelj in rožmarin sta tisti zelišči, ki jih dodajamo pri peki mastnih vrst mesa, saj pomagata pri prebavi maščobe. Ingver in kurkuma prispevata jedem eksotičen okus. Kumina in komarček zelo dobro delujeta pri urejanju prebave.

 

SADNO DREVJE

 

sadni vrt formiramo tako,da imamo na razpolago različno sadje skozi vso sezono. Če pa imamo možnost skladiščena izberemo tudi take sadne vrste in seveda tudi sorte,ki so primerne za skladiščenje. Vremenske razmere v zadnjem času so tudi pri nas primerne za vzgojo rastlin,katere smo včasih lahko našli samo na Primorskem koncu.

 

Pri nas se ljudje odločajo še vedno za širši izbor jablan,to pa predvsem zaradi tega ker se ta sadna vrsta najbolje skladišči in je tudi vsestransko uporabna. Povpraševanje kupcev po starejših sortah in pa tistih,ki so bolj odporne proti boleznim je vse večje.

 

Med stare sorte jablan uvrščamo naslednje sorte,ki si sledijo po času zorenja:

 • BELIČNIK,zelo zgodnja poletna sorta
 • GRAVENSTEIN,poletna sorta
 • ZLATA PARMENA,CARJEVIČ,KOKSOVA RENETA,jesenske sorte
 • MOŠANCELJ,KRIVOPECELJ,BOBOVEC,ŠAMPANJSKA RENETA,RDEČI BOSKOP,KANADA,BAUMANOVA RENETA,LONJON PEPING,te sorte pa spadajo med zimske in jih lahko skladiščimo.

 

Na tržišču se vedno bolj uveljavljajo tudi nove bolj odporna sorte,ki jih odlikuje redna rodnost,kajti vedeti moramo,da so starejše sorte nagnjene k izmenični rodnosti.

 

Med te sorte prištevamo:

 • NELLE ,poletna sorta  z zeleno rumenimi plodovi. Zori v začetku avgusta.
 • RUBINOLA,plod je rdeče barve in sladkega okusa. Zori konec avgusta.
 • ENTERPRISE,plod vinsko rdeče barve in precej sladkega okusa. Zori okrog sredine oktobra.
 • TOPAZ,starševski par sta zlati delišes in lord lamburn. Plod je prižast  in rdeče oranžen. Je bolj kiselkastega okusa,Sorta  je odporna proti škrlupu,prav tako pa tudi na plesen.

 

Druga najbolj priljubljena sadna vrsta so hruške. Tudi izbor le teh je pri zelo pester. Med poletne sorte prištevamo:

 • JUNIJSKO LEPOTICO,ki dozori v začetku julija in ima majhne in zelo sočne plodove,ki so na sončni strani lepo rumeno obarvani.
 • MORETINIJEVA RANA, je hruška,ki zori v začetku avgusta, njeni plodovi so že debelejši in seveda okusnejši.
 • VILJAMOVKA,je sorta ki je vodilna  v sortimentu hrušk. Poznamo rdečo in rumeno viljamovko,katere se razlikujeta med sabo predvsem po barvi kožice.

 

Med zimske sorte spadajo; KONFERANS,ABATA FETEL,DRUŠTVENKA,PASTORJEVKA in ZIMSKA DEKANKA.

 

Na našem sadnem vrtu pa ne sme manjkati tudi češnja.

 

Kadar nas prostor omejuje in če želimo imeti na drevesu  že v tretjem letu plodove ,se odločimo za zasaditev češnje,ki je cepljena na nizki podlagi.  Prednost le teh je,da dosežejo v višino 3-4m in  da  stopijo v rodnost že v tretjem letu po sajenju. Izbor je zelo pester,tako da se lahko odločamo med sortami,ki zorijo zelo zgodaj ,že v mesecu maju,ali pa izberemo sorte z debelejšimi,bolj okusnimi plodovi,ki zorijo od začetka do konca junija. Več sončnih dni ima češnja na razpolago bolj okusni so njeni plodovi.

 

Večja drevesa,cepljena na sejancu izberemo za večje  sadovnjake in tudi takrat,kadar izbiramo drevo za senco.

 

BRESKEV,je zelo razširjena sadna vrsta,ki pa v zadnjem času izgublja

Priljubljenost zaradi njene občutljivosti na breskovo kodravost.  Če  neradi uporabljamo FFS(škropiva),se lahko odločimo za biološko zaščito,ki pa mora biti res pravočasna in temeljita. Tudi izbor breskev je pri nas zelo pester.

 

Marelica včasih ni manjkala na nobenem podeželskem vrtu. Danes pa to sadno  vrsto vidimo samo na dovolj zaščitenih legah,kajti vremenske razmere v zadnjih letih so se zelo spremenile. Zimski mraz in kasnejše otoplitve  in zopet hitre ohladitve  pripeljejo do šoka in rastlino zadene kap,kot radi rečemo. Pomagamo si tako,da drevo pred zimo premažemo z belo barvo,ki odbija sončne žarke.

 

NEKTARINA ,je zelo okusen sadež,ki ga zasadimo ,zlasti kadar imamo že  zasajene breskve,kajti te sadne vrste zahtevajo večjo pozornost pri škropljenju.

 

SLIVA  je sadna vrsta,ki je pri nas v zatonu..Pojav bolezni,kot je monilija prizadene prav to sadno vrsto najbolj. Izbruh te bolezni je največji v daljših deževnih obdobjih. Tudi škodljivci ji ne prizanašajo. Češpljeva grizlica je škodljivec, ki nas marsikdaj prikrajša za pridelek.

 

SUSINCOCCO  je novost pri nas. To je križanec med slivo in marelico,ki ima plodove podobne debelim slivam,okus pa spominja na marelico.

 

MURVA-bela ali črna spada v  večje vrtove. Pri nas je zelo razširjena okrasna,povešava murva.

 

KIVI ,je pri nas zelo izpodrinil vinsko trto-samorodnico,katero so ljudje večinoma uporabljali za brajde, za zaščito proti soncu. Široka uporabnost kivija in neobčutljivost za bolezni in škodljivce te zanimive  sadne vrste je pripomoglo k njeni razširjenosti. Odločamo se  med enospolno sadiko,ki ima zelo velike in okusne plodove primerne za skladiščenje. Izbrati moramo vsaj dve sadiki-moško in žensko,kajti moška sadika ne rodi,služi samo za opraševanje. Kadar nas prostor omejuje,pa se odločimo za zasaditev dvospolne rastline,ki pa ima drobnejše pridelke.

 

Zelo priljubljene sadne vrste so v zadnjem času pri nas:

 

KAKI –Izhaja iz Kitajske,imenujemo ga tudi zlato jabolko. Drevo s svojimi temno zelenimi listi je zelo lepo.Za kaki izberemo sončno lego,da bodo plodovi imeli v jeseni dovolj sonca. Sadilna jama naj bo večja in čim bolj založena s hranili. Veje pri kakiju je potrebno upogibati,ker je les zelo krhek in se rad lomi. Cvetovi so dvospolni. Če bi radi pospešili medenje jih lahko damo skupaj z jabolki ali bananami v papirnato vrečko. V kakiju je veliko vitamina A, K, Ca in Fe.

Vsaj prva leta po sajenju je potrebno rastlino močno zaščititi z zastirko,slamo,koruznico ali listjem.

 

ASIMINA –je pri nas manj poznana sadna vrsta. Njena domovina je Severna Amerika,kjer jo poznajo tudi pod imenom kremna banana ali jabolko jajčne kreme.

Asimina  je listopadna rastlina ,ki je zaradi obilice rumenih listov zelo privlačna. Vzgajamo jo lahko kot grm ali drevo,ki zraste od 2.5-8m v višino. Odporna je proti nizkim temperaturam , v času mirovanja tudi do -30. Ne potrebuje škropljenja. Sadeže dobimo že v tretjem letu po sajenju. Plodovi začnejo zoreti v septembru in so podobni papaji.

 

ŽIŽULA ali kitajski datelj –Izhaja iz Kitajske. Drevo ima zelo zanimivo obliko. Goste zgrbančene veje ,ki so nekoliko povešene imajo rjavo barvo,ki so okrašene z trni. Cveti rumeno,cvetovi so zelo zanimivi tudi za čebele. Sadeži so zelene barve,podolgovate oblike podobni olivam. Pri nekaterih sortah hruškaste pri drugih pa jabolčne oblike. Septembra začnejo spreminjati barvo iz zelene v rumeno,nato pa dobijo lepo blesteče rdečo barvo. Iz njih pridelujemo žganje,marmelado,sokove in sladice. Sadež je bogat z vitaminom C,uravnava previsok krvni pritisk. Dobro prenaša sušo in visoke temperature.

 

Življenjska doba sadnega drevesa je nekaj desetletij,  pri oljki pa tudi nekaj stoletij. Zelo pomembna je strokovna rez pri drevesih, ki imajo debelejše deblo in močne ogrodne veje. Drevesa slabo prenašajo krajšanje debelejših vej, ki se po navadi(razen oljke) nikoli ne zarastejo. Rane moramo sanirati.

 

ŽIVLJENSKI CIKEL:

 

* Mladostno(juvenilno) obdobje traja od razvoja sadike, do vstopa v rodnost. Je zelo pomembno, saj drevo prisilimo v zgodnejšo rodnost.

 

* Obdobje rodnosti (odmiranja) je odvisno od vrste in gojenja sadnega drevesa(tretiranje, gojenje, rez in vzgoja). Ko  vidimo, da drevo več nima nujno potrebnega letnega prirastka ga moramo nadomestiti z novim.

 

OKRASNE RASTLINE 

 

okrasni vrt,ki je zasnovan tako,da nas razveseljuje skozi vse letne čase  in je ponos vsakega lastnika. Na izpostavljenih legah,kjer sonce ves dan pripeka,ne smemo pozabiti na redno zalivanje rastlin. Če smo le te premišljeno izbrali z njimi ne bomo imeli težav. Poskrbimo tudi za kakovostno zemljo,ki zmanjšuje posledice suše. Kadar imamo zelo peščeno zemljo,ki slabo zadržuje vodo,je takšnim tlom potrebno dodajati veliko organske snovi,ki pripomore k boljšemu zadrževanju vode.

 

Rastline,ki dobro prenašajo žgoče sonce so;brini,macesen,bor,hrasti.,češmini ruj, forzicija, nepozebnik, tamariska, plamenke, astre,netreski in seveda večino zelišč.

 

Rastline,ki slabo prenašajo sonce;japonski javorji,rododendroni,azeleje,praproti, kresničevje,hortenzije,primule.

Težave z rastlinami;sončni ožigi,koreninska gniloba,pepelasta plesen,

Pršice,verticilijska uvelost rastlin,ki nastopi po kakšnem stresnem obdobju.(dolgotrajna suša)

   

JAGODIČEVJE

 

za  vzgojo in oskrbo jagodičevja potrebujemo zelo malo časa,prav tako pa zavzame na vrtu malo prostora. Tudi bolezni in škodljivci nam v jagodičevju ne povzročajo težav.

 

VINSKA TRTA

 

je še kaj lepšega kot odtrgati sveže grozdje iz trte ,ali pa pridelati dobro vino s katerim se lahko postavljamo pred prijatelji? V zadnjih letih so se tudi pri nas pojavile jedilne sorte z debelimi jagodami brez pešk imajo pa tudi bujnejšo rast ,tako,da so primerne tudi za vzgojo na brajde.

 

OBREZOVANJE IN GNOJENJE

 

obrezovanje sadnega drevja ,vinske trte in okrasnih rastlin je najzahtevnejše opravilo  v nasadu. Ne smemo pozabiti,da pravilna in pravočasna rez vpliva na kakovost in rodnost . Tudi okrasne rastline moramo obrezovati v primernem času. Grmovnice, ki cvetijo je najprimernejše obrezati takoj ko zaključijo s cvetenjem ,kajti v nasprotnem primeru se nam lahko zgodi,da ne  bodo cvetele,ampak samo pocvitale.

 

 Tudi za iglavce je primerno izbran čas zelo pomemben.

 

Gnojenje rastlin z posebnimi zahtevami kot npr. rododendroni, azaleje ali pa določene vrste iglavcev moramo gnojiti z specialnimi gnojili ,ker jih le tako lahko obdržimo  v svoji lepoti.

 

UREJANJE ZELENIC

 

želimo si lepo in bujno trato. Vendar pa moram povedati,da za lepo zelenico ni dovolj,da jo samo posejemo in kasneje pokosimo. Trata uspeva dobro le v primerno pripravljenih in dovolj globokih tleh,kjer je podlaga zemlja zadostuje 10-15cm debela plast dobre prsti. Na podlagi iz gramoza, pa naj bo plast prsti debela vsaj 25cm.

Zemljišče na katerem želimo posejati trato očistimo plevela. Zelo priporočljivo je, da pustimo plevelu,da vznikne in ko ta doseže višino 10-15cm poškropimo  s totalnim herbicidom. Po treh tednih površino prekopljemo. Ob tem dodamo organska  gnojila,ki izboljšujejo strukturo tal. Če so tla prekisla ali pretežka dodamo sredstva za odpravljanje kislosti. Pretežkim tlom dodamo kamninsko moko,ki preprečuje izpiranje X običajno pojavlja na kislih in slabo zračnih tleh. Odpravimo ga tako,da v jeseni tla razkisamo,spomladi pa dodamo sredstva proti mahu.

 

UPORABA FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV

 

Žal še vedno ni mogoče kmetovati na večjih površinah brez uporabe FFS. Potrebno je ogromno znanja in osveščenosti pridelovalcev pri pravilni izbiri sredstva namenjenega za zašito proti boleznim in uničevanju škodljivcev. Na našem tržišču so že nekaj let na razpolago različna biološka sredstva s katerimi si lahko pomagamo varovati  rastline. Po takšnih pripravkih najraje posegajo vrtičkarji, oziroma manjši pridelovalci, kajti potrebno je večkratno tretiranje, da dosežemo enak učinek kot pri uporabi FFS.

 

GNOJILA

 

slabo prehranjena rastlina je neprimerno bolj občutljiva za napad bolezni,prav tako jo hitreje uničijo tudi škodljivci. Gnojiti moramo pravočasno in izbrati takšna gnojila,ki ustrezajo določenim vrstam rastline. V prodaji so različna mineralna,prav tako pa tudi organska gnojila. Organska gnojila imajo določene prednosti pred mineralnimi gnojili; bogatijo zemljo,ker v njo vnašajo mikroorganizme in s tem izboljšujejo strukturo tal in tako ustvarijo boljše pogoje za rast rastlin.

 

Najpomembnejši za rast in razvoj rastline so makro elementi, dušik fosfor, kalij, žveplo in magnezij,ki jih prav tako dodajamo ob osnovnem gnojenju. Tudi mikroelementi so zelo pomembni za zdravje rastlin,čeprav jih rastline potrebujejo v manjših količinah. Osnovno gnojenje rastlin opravimo v času mirovanja. Kasneje pa opravljamo samo še ognojevanje,glede na potrebo in zahtevnost posamezne rastline.

 

Foliarno gnojenje rastlin,je gnojenje rastlin skozi list .Zakaj se odločimo za takšno obliko dognojevanja? Največkrat zato,da rastlini omogočimo čim hitrejši dostop do hranil.,ki jih včasih težko črpa iz zemlje,zlasti kadar se pojavijo visoke temperature in pade premalo padavin takrat je izkoristek hranil,ki smo jih dodali ob sajenju ali zimskem gnojenju zelo slab. V času formiranja plodov potrebujejo zlasti plodovke gnojenje z kalcijem. Mnogokrat mislimo, da je vzrok črnobe paradižnika in paprike bolezen,vendar gre največkrat za premalo oskrbo z Ca.

 

Pomanjkanje mikroelementov pa se ne kaže samo pri vrtninah in okrasnih rastlinah,ampak tudi v trajnih nasadih.

 

ENOLOGIJA

 

želja vsakega vinogradnika je pridelati zdravo in kvalitetno grozdje in pa seveda iz njega pridobiti čim kvalitetnejše vino.

Da pa nam to uspe,moramo o tem razmišljati že zgodaj v jeseni z uporabo ustreznih enoloških sredstev.

 

SPLETNA TRGOVINA

 

je namenjena kot dopolnilo veleprodaji. Ker se cene in zaloge dnevno osvežujejo se lahko kupci sami prepričajo o naši ponudbi.

povezava do spletne strani :  https://www.agro24.si/

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?